Når du bor på rigg og er langt hjemmefra er det skikkelig husmannskost som gjelder

Sponset sak: Slik lever de på Terminalen rigg i Trondheim.

Når jobben krever at du er langt borte fra hjemmet, er et godt bomiljø og god mat en suksessfaktor for trivsel.

Velger du boligrigg i stedet for hotell, kan du i tillegg spare mye penger.

– Det sies at «veien til mannens hjerte er via magen». Det er et prinsipp jeg forsøker å følge, sier Eva-Lill Rønsåsbjørg, kokk ved Terminalen Rigg i Trondheim.

Når dørene åpnes inn til kantinen, ligger duften av hjemmelaget mat og lokker i luften.

Inne på kjøkkenet har de allerede begynt å lage desserter, kokosmakroner, colakaker, og hjemmelaget rekesalat til morgendagens frokost.

– Jeg lager ikke mat jeg ikke ville spist selv. Maten skal smake mye, sier Rønsåsbjørg.

Når arbeidere reiser fra sine hjemsted for å jobbe andre steder i landet, er mat og trivsel viktig for å ha en god hverdag.

Måltidene må være både næringsrike og velsmakende for arbeidere som trenger å fylle på krefter etter en lang arbeidsdag. På Terminalen Rigg satser de på nettopp dette.

– Her er det et godt miljø hvor arbeiderne kan treffe likesinnede, bruke tid på treningsrommet eller tv-stua etter jobb. Også er jo alle veldig glad i kokkene våre. God mat er viktig for oss og våre gjester sier Turid Forås Antonsen, daglig leder ved Terminalen Rigg AS.

Ved Terminalen Rigg får arbeiderne tre måltider hver dag, matpakke og drikke, til 650 kroner per døgn pluss merverdiavgift.

For oss er det viktig å skape et miljø som kan sammenlignes med et hjem

Til sammenligning ligger ifølge analyseselskapet Benchmarking Alliance en gjennomsnittlig hotellpris på kroner 826 per natt i Trondheim, og her er i beste fall frokost inkludert.

Riggen ligger i Heggstadmyra industriområde på Heimdal, regionens største, og ligger sentralt plassert i forhold til hovedveinettet og jernbanen i Trondheim. Et par steinkast unna ligger Heimdalsbyen.

– For oss er det viktig å skape et miljø som kan sammenlignes med et hjem, sier Forås Antonsen.

Fornøyde arbeidere

Eva-Lill Rønsåsbjørg satser mest på husmannskost til middag. Inne på kjøkkenet putrer kjøtt i grytene.

Kjøttkraften går rett i sausen, og maten ligger godt i magen, skal vi tro arbeiderne selv.

– Vi var på en rigg i Tromsø sist, men må si at dette blir noe annet. Maten her er veldig god, til alle måltider, hver dag, det er ikke bare unntaksvis at maten smaker skikkelig, sier Thomas Brøndbo Engan fra Namsskogan.

Brøndbo og hans kollega i AF Defcom, Bjørn Sønstebø fra Kongsberg, jobber i Trondheim med prosjektet Renere Havn. De bor ofte på rigg, og for Sønstebø er boligriggene spesielt forbundet med et hjem, ettersom han tilbringer fire dager i uken utenbys, året rundt.

– Her på riggen i Trondheim har jeg aldri klaget på noen ting, sier han.

Et kvalitetsstempel for maten er at alle utenlandske arbeidere spiser godt og takker Rønsåsbjørg for maten. Selv om de kommer fra en annen matkultur, faller den norske kosten i smak.

Kokk Rønsåsbjørg kommer med en boks riskaker til de to arbeiderne. Hun leter etter veien inn i deres hjerte.