23-årig superatlet sponses av National Geographic

Etter jobb: Deltakerne går opp sine egne spor og trekker en 45 kilos pulk på turen.

Når Lars Christian Vold (23) nå inngår et sponsorsamarbeid med National Geographic Channel i Norge, gjør det neppe lasten lettere, men han får større handlingsrom i oppløpet.

– For meg betyr sponsoravtalen med National Geographic Channel at jeg får holdt fullt fokus på opptrening og planlegging av turen. Jeg skal også delta i ekstrem-triathlon-konkurransen Norseman, og jeg skal innrømme at det blir litt ekstra stas å konkurrere med den gule National Geographic Channel-logoen på jakka, sier Vold.

I tillegg til sponsoravtalen med Lars Christian Vold har National Geographic Channel inngått et sponsorsamarbeid med Expedition Amundsen.

Skal blogge for kanalen

23-åringen som også er psykologstudent og tidligere fallskjermjeger, vil blogge på National Geographic Channels ferske blogg, og kommer til å holde publikum godt oppdatert på eventyrene han legger ut på.

– Vi har gledet oss lenge til å samarbeide med Lars Christian Vold. Han representerer National Geographic Channel på glitrende vis, og er en forbilledlig bærer av utforskertrangen og eventyrlysten som kjennetegner kanalen, sier Tanja Schøien, markedssjef i National Geographic Channel.
Hvorfor ekstreme eventyr?

Hun forteller at kanalen ønsker å tilby en ekstra dimensjon til seerne, utover det rene programinnholdet på skjermen.

– Gjennom samarbeidet med Lars Christian Vold tror vi at seerne får et innblikk i hva som foregår i hodene på dem som lokkes av utfordringer som får de fleste av oss til å grøsse. Kanskje han til og med lokker noen ut på tur, avslutter Schøien i National Geographic Channel.

Skirennet ble for første gang avholdt i 2011 med 11 deltagere, hvorav åtte kom i mål. I 2015 er det 150 personer som står på startstreken.

Sponser verdens hardeste skirenn

I tillegg til sponsoravtalen med Lars Christian Vold har National Geographic Channel inngått et sponsorsamarbeid med Expedition Amundsen. Skirennet ble for første gang avholdt i 2011 med 11 deltagere, hvorav åtte kom i mål. I 2015 er det 150 personer som står på startstreken.

I Expedition Amundsen skal deltagerne kjempe seg gjennom 100 kilometer med ulendt terreng og ekstreme værforhold. Løpet finner sted 26. februar – 1. mars 2015, hvor deltagerne går den samme ruten Roald Amundsen gikk i 1896. Amundsen nådde aldri frem til Garen, og uttalte senere at turen var vel så farefull som Sydpolen-ekspedisjonen:

– En hendelse i denne tid holdt nesten på å sette punktum for mitt liv. Den var fyllt av likeså hårde påkjenninger og store farer som nogen av dem det senere har vært min lodd å møte i polaregnene.

Lars Christian Vold ble fjorårets vinner, og gjennomførte rennet på 21 timer og 56 minutter.
Vil du vite hvordan Lars Christian Vold forbereder seg til Ekspedisjon Amundsen?

Følg ham på National Geographic Channels blogg: http://natgeobloggen.no